Megnézem!
Bezár!

Kertépítés Veszprém megyében

Kertépítés Veszprém megyébenKertépítői tevékenységünket Keszthelytől Balatonfüredig a Balaton északi partján végezzük. Természetesen ha Ön Veszprémben keres kertépítőt akkor is állunk rendelkezésére hiszen kertépítői tevékenységünk egész Veszprém megyére kiterjed.

Folly Arborétum Badacsonyörs


Mitől gyönyörű a levendula?

Mitől gyönyörű a levendula?A levendula lehet egyszerű kerti virág, lehet gyógynövény, vagy illatosításra használt aromaterápiás csodaszer, a lényeg hogy mindehhez gyönyörű virágzó levendulát kell kertünkben termeszteni.Gyepszőnyeg akciós árlista!

Gyepszőnyeg akciós árlista!Cégünk gyepszőnyeg telepítéssel és gondozással is foglalkozik.

Tavaszi kerti munkák | Április - május

Tavaszi kerti munkák  |  Április - májusMég mielőtt a fű el kezdene nőni, célszerű gyepszellőztetést, gyeplazítást végezni. Kisebb felületek esetén ezt meg lehet tenni kézi erővel egy gereblye segítségével, nagyobb terület esetén érdemes gyepszellőztető gépet használnunk. A szellőztetés célja, hogy ....

Kertfenntartás

KertfenntartásA kialakított zöldfelületet megfelelően és szakszerűen gondozni kell. A fákat és bokrokat metszeni, a sövényeket nyírni, a füvet trágyázni, szaggatni, szellőztetni, gyomtalanítani szükséges.  ...

‹«   «   1   2   »   »›

Folly Arboretum
Úszómedence építés. Zsaluköves fóliás medence építés.  A zsaluköves fóliás medence a medence építés egyik legkedveltebb kivitelezési formája. Hogyan épül a zsaluköves fóliás medence? Klikk a részletekért >>

Balatonfüredi kertépítő
Keszthelyi kertépítő
Veszprémi kertépítő
Folly faiskola
Weboldalkészítés Balatonfüred

Kerti munkák (június - július)

Június - Július

Kerti munkák júniusban

A most érő gyümölcsök (cseresznye, meggy, ribiszke, köszméte, szamóca) madarak elleni védelmére gondolni kell. A gyümölcsfákat tápoldattal trágyázzuk meg, és a talajt mulcsozzuk. Nedves időjárás esetén a gombás betegségek ( lisztharmat, ribiszke mikoszferellás betegsége) gyorsan fellépnek, erre fokozottan figyeljünk. A fák, cserjék, sövények alakító metszését el kell végezni. A rózsa elnyílt virágait rendszeresen vágjuk le. Hasonlóképpen törjük ki a rododendron  magszárait, ezzel a következő évi virágok kialakulását segítjük. A kétéves virágok magvetését elkezdhetjük (júliusban is folytatható). 

A tavaszi primula szétszedhető és átültethető. Másodvetésben még  sokféle zöldségmagot vethetünk, és a gyorsan növő egynyáriak ( estike, porcsinrózsa, nyári ciprus) is alkalmasak az üres foltok befedésére. A nyári hőségben hamar kiszárad a talaj, amit mulcsozással (takarással) akadályozhatunk meg. 

Ez a takarás a gyomok elnyomása ellen is kitűnő, mivel legtöbb gyomnövény fényre csírázik, így kapálás után, amint a földfelszín közelébe kerül, csírázásnak indul. Mulcsozáshoz fenyőkérget használjunk. A hónap végétől augusztusig ültessük ki az őszi krókuszok és az őszi kikerics hagymáit. Jelöljük meg a szaporításhoz jónak ítélt, bőtermő szamócatöveket. A spárgaágy talaját a szedési időszak végén (június 15.) egyengessük el és trágyázzuk be.A zöldségágyakat bőségesen öntözzük. A paradicsomot kössük fel, a kacsokat törjük ki. A tököt, a dinnyét, az uborkát permetezzük, öntözzük, és talajukat sekélyen kapáljuk meg. Esős időben a zöldséges ágyásokat tápoldattal trágyázzuk. A kései zöldségfajtákat ültessük ki a letermett növények után. 

A téli endíviát, a retket és az őszi zöldségféléket most kell vetni, és most van a szakaszos vetés még jó eredményt hozó, utolsó időpontja. 

Június 10. után a szobanövényeket felfrissülésre a kert árnyékos helyeire kivihetjük.

 

Díszkert

Júniusban vethető: árvácska, sárga viola, kék nefelejcs, százszorszép, törökszegfű, zergevirág, évelő sóvirág, kankalin és Grenadin szegfű .A rózsákat rendszeresen vágjuk vissza, amint elnyíltak, 2-3 levéllel a virág alatt. A levéltetvek ellen csalán lével permetezzünk és használjunk lombtrágyát kéthetente. Az elvirágzott évelőket ( szarkaláb, cickafark, csillagfürt, égőszerelem, szirti ternye) vágjuk vissza, így előfordulhat, hogy újból virágot hoznak. A tavaszi hagymás virágokat, amint elsárgul a levelük, szedjük fel, és száraz, hűvös helyen tároljuk. Amint megszáradtak, megtisztíthatjuk a levelektől és a külső héjaktól.

A kaktuszokat fokozatosan tegyük napsütötte helyre (a szobából, ha egyből a tűző napra visszük megégnek a levelek!), így jobban fejlődnek, és virágot is hoznak. A betegségek és a kártevők elleni permetezés mellett figyeljünk a növekvő termések ritkítására is. Almás termésűeknél egy-egy gyümölcs 10-15 cm távolságra legyen. Ne sajnáljuk leszedni az apró terméseket, mivel így zamatosabb és nagyobb méretű gyümölcsöket szüretelhetünk. A vízhajtásokat mindig távolítsuk el, hogy ne vonják el a tápanyagot a gyümölcstől. A lisztharmattal fertőzőt fiatal hajtásvégeket vágjuk le és égessük el. A földiepernél szórjunk fűrészport a termés alá, hogy ne érintkezzen a földdel. Az indákat rendszeresen távolítsuk el, a penészes gyümölcsöt szedjük össze, hogy ne fertőzze meg a többi termést.

 

Megkezdődik a rendszeres fűnyírás, kéthetenként vagy akár hetenként, ha a talaj nedves. Hosszan tartó szárazság esetén emeljük meg a vágási magasságot, és ne használjunk fűgyűjtő tartályt. Ez a hónap a nyári tápanyag utánpótlás és gyomirtás időszaka. Ha kifakult a gyep, alkalmazzunk gyorsan felszívódó nitrogénműtrágyát. Helyi kezeléssel irtsuk ki azokat a gyomokat, amelyek túlélték az előző kezelést. Fontos a fűnyírás előtti gereblyézés. 

A széleket is nyírjuk rendszeresen, és készüljünk fel a nyári öntözésre. Meleg időben könnyen megkeményedhet a talajfelszín, ezért öntözés előtt érdemes azt sekély lyuggatással enyhén meglevegőztetni.

 

Zöldséges kertek

A zöldséges kertek is rengeteg munkát adnak ebben a hónapban, de ilyenkor látni leginkább, hogy megéri a sok fáradozás és gondoskodás, hiszen a növények finom termések áradatával hálálják meg a munkánkat.

Szorgos kezekre van szükség júniusban, a zöldségágyásokban is. Megállíthatatlanul támadnak a gyomok, de ezek irtása mellett a legtöbb helybe vetett növényt is ilyenkor kell ritkítani. Ez leginkább a sárgarépára, petrezselyemre, paszternákra, nyári salátára, kaporra, céklára igaz. Ezzel együtt elkezdhetjük vetni a téli tárolásra szánt zöldségek jó részét. Ilyenek  a bimbóskel, fekete retek, karalábé, cékla. Illetve lehet még másodvetésben kiszórni késői borsót, cukkinit, uborkát, bokorbabot, egynyári fűszernövényeket. A rebarbarát még június végéig szedhetjük, de ez után engedni kell a tövet megerősödni, hogy könnyen átvészelje majd a telet. Ha már a gyógy- és fűszernövényeknél tartunk, már bőven lehet gyűjteni a leveles hajtásokat a száraz délelőttökön, amelyeket ezután naptól védett helyen meg is száríthatunk és üvegekben, papírzacskókban tárolhatunk.

 

Július

Júliusban a kert talán a legszebb és legtermékenyebb arcát mutatja felénk, ám ekkor is bőven akad tenni való!

Júliusban az időjárás is igen szeszélyes, ezt láthattuk az elmúlt évben, de az idén is. Épp ezért a kert öntözését is az időjáráshoz kell igazítani. Ha nincs, túl nagy hőség ne öntözzük túl a növényeket, de a perzselő melegben is figyeljünk oda, hogy csak kora reggel vagy késő este locsoljunk, hogy a növények ne égjenek ki.

Ha júliusban nagy a hőség, a füvet ne vágjuk túl rövidre, mert kiszárad, hagyjuk meg kicsit nagyobbra, és locsoljuk rendszeresen.

A balkonnövényeket, továbbra is érdemes még tápoldatozni, hiszen ezek a növények szeptember végéig is képesek virágot hozni, ám ne feledkezzünk meg a rendszeres metszésről és az elszáradt virágok eltávolításáról sem.

 

Azoknál a virágoknál, amelyek már magot hoznak júliusban, ideje nekiállni, begyűjteni a jövő évi magokat, így biztosítjuk a következő évi virághozamot.

A zöldséges kertben most már lehet ültetni a karalábé, a brokkoli, és a saláta magokat, de lehet vetni a cikóriát, a hónapos retket, és a hagymákat is.

Azokon a területeken ahol már levirágzott az összes egynyári vagy kiürült a zöldségágyás, vessünk zöldtrágyának való fehér herét vagy fehér mustármagot. Ezek a növények nagyban javítják a talaj tápanyag tartalmát, és minőségét. Amikor a növény, vetés után eléri a 10-15 cm magasságot, egyszerűen csak forgassuk bele az ágyásba, így a lebomlás után tápanyaggal látja el a talajt.

Lassan eljön a betakarítás ideje is, az uborkát, a babot, a karfiolt, a sárgarépát, és hagymát is ideje felszedni. A fűszernövényeket is szedhetjük, és amit nem tudunk felhasználni, szárítva vagy fagyasztva tartósítsuk.

Július végén nyessük meg a sövényeket, és a gyümölcsfák koronáját is igazítsuk meg, hogy több fényhez jusson a növény.

A gyümölcsöket is folyamatosan szüretelhetjük, majd befőzéssel vagy ismét fagyasztással tartósítsuk őket.

Továbbra se feledkezzünk meg a kert rendszeres gyomlálásáról, valamint az elnyílt és elszáradt növényi részek eltávolításáról sem. 

 

  

Kertépítés Keszthelyen, Kertépítés Balatonfüreden, Kertépítés Veszprémben, Veszprém megyei kertépítő, Kertépítés, Folly kertépítés, Folly kertészet, öntözéstechnika, kertépítészeti tervezés

 

Impresszum | | | Tartalom: Folly Kert *Badacsonytomaj* 1995 - 2024 | Counter: 76776 / 87806
Folly Péter | Badacsonytomaj | Folly Kertépítés Badacsonytomaj | Kertépítés Balatonfüreden | Keszthelyen Kertépítés | Kertépítés Veszprémben
Kertépítés Folly Bt-vel akár Balatonfüreden, Veszprémben vagy Keszthelyen mi mindig rendelkezésére állunk
Start: 2012.12.15. + SEO 2015.02.09

Kertépítés Keszthelyen, Balatonfüreden, Veszprémben. Kertépítés Veszprém megyében. Kerttervezés, kertfenntartás és kertépítés Keszthely - Balatonfüred - Veszprém vonalon. A Folly kert kertépítő csapata Veszprém megye egész területén rendelkezésére áll. Hívjon minket!

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Kertépítés Keszthely - Balatonfüred - Veszprém vonalon, valamint kerttervezés, kertgondozás az Ön elképzelései szerint! Családi pihenőkertek tervezése, építése, fenntartása.

Tulajdonos: Folly Péter

Kapcsolat: Badacsonytomaj

Címsorszöveg: Kerti munkák (június - július) - | Folly Kert - Kertépítés Keszthelyen, Balatonfüreden, Veszprémben - Kertépítés magas fokon! | Kertépítés Keszthely - Balatonfüred - Veszprém vonalon, valamint kerttervezés, kertgondozás az Ön elképzelései szerint! Családi pihenőkertek tervezése, építése, fenntartása.

Szlogen:

Linkfelhő: kertépítés, kertépítés Balatonfüreden, Folly kertépítés Veszprém, Folly kertészet, kertépítés Keszthelyen, öntözéstechnika, kertépítészeti tervezés, gyepesítés profi módon, Folly kertfenntartás, Badacsonytomaji kertépítő, tomaji faiskola, folly kert keszthelyi kertépítő, Folly Péter, Balatonfüredi kertépítő

Készült:Start: 2012.12.15. + SEO 2015.02.09

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár